Lettvin løksuppe med løk fra Toten

Prøv vår vidunderlige løksuppe som inneholder både kepa-, sjalott- og hvitløk. Suppen kan om ønskelig også helles i porsjonsskåler og gratineres i ovn for en spennende vri!

Ingredienser

5 gule kepaløk
5 sjalottløk
2 fedd hvitløk
Evt. litt purre eller vårløk
2 l klar kjøttbuljong (fra terning)
2 ts sennep
1 laubærblad
Salt/pepper

Slik gjør du

Løken skjæres i tynne skiver og surres sammen med hakket hvitløk i varmt smør til den er gyllen/svakt brun. Hell over kjøttkraften. Tilsett sennep og laurbærblad. Gi suppen et oppkok og la den trekke over svak varme i ca. 45 min. Smak til med salt og pepper og strø over tørket kruspersille ved servering.

Serveres med krutonger og revet ost. Fyll suppen i tallerken, legg i krutonger og strø revet ost på toppen, slik at den smelter. Suppen kan om ønskelig også helles i porsjonsskåler og gratineres i ovn v/250°C i 3-4 min.

Flere oppskrifter